przekąski 07.07.2023

chipsy ze skóry wieprzowej

1 godz. 5 min.
4 porcje
Chipsy ze skóry wieprzowej
LMPark Photos, stock.adobe.com
0

Powinien cię ostrzec, że chipsy ze skóry wieprzowej są przygotowywane w dwóch etapach. Najpierw obrabiany przedmiot należy wysuszyć w piekarniku, a następnie przenieść na patelnię i usmażyć na oleju. Przyprawy mogą być używane różne, miałem mieloną kolendrę i chmiel-suneli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój skórki wieprzowe i włóż do miski.

Dodaj sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.

Przykryj folią spożywczą i odłóż na pół godziny.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, rozłóż skórki i piecz przez 1 godzinę w 150 stopniach.

Przenieś gorące skórki w częściach na rozgrzaną patelnię z olejem i smaż przez 30-40 sekund. Powinny znacznie wzrosnąć.

Przenieś chipsy ze skórki wieprzowej na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar oleju.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy