Powinien cię ostrzec, że chipsy ze skóry wieprzowej są przygotowywane w dwóch etapach. Najpierw obrabiany przedmiot należy wysuszyć w piekarniku, a następnie przenieść na patelnię i usmażyć na oleju. Przyprawy mogą być używane różne, miałem mieloną kolendrę i chmiel-suneli.
Składniki
- wieprzowina (Skórki) – 400 g
- Olej roślinny - 100 ml
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój skórki wieprzowe i włóż do miski.
Dodaj sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i odłóż na pół godziny.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, rozłóż skórki i piecz przez 1 godzinę w 150 stopniach.
Przenieś gorące skórki w częściach na rozgrzaną patelnię z olejem i smaż przez 30-40 sekund. Powinny znacznie wzrosnąć.
Przenieś chipsy ze skórki wieprzowej na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy