przekąski 06.07.2023

chipsy rybne

8 godz. 10 min.
2 porcje
Chipsy rybne
grinchh, stock.adobe.com
0

Miłośnicy przekąsek mogą skorzystać z tego przepisu i zrobić w domu niesamowicie pyszne chipsy rybne. Aby to zrobić, najlepiej użyć filetów z drapieżników i ryb morskich. Polecam wybrać sandacza, szczupaka, łososia lub pstrąga.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety rybne na cienkie plasterki i włóż do miski.

Dodaj sos sojowy, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Połóż kawałki ryby na tacy suszarki elektrycznej i susz przez 6-8 godzin w 60 stopniach. Okresowo odłączaj urządzenie, aby odwrócić i zamienić kawałki ryby.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy