przekąski 22.01.2022

Wegetariańskie kanapki z tofu i warzywami

20 min
2 porcje
Wegetariańskie kanapki z tofu i warzywami
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

Przygotowanie obfitych wegetariańskich kanapek bezmięsnych jest o wiele łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Złap świetny pomysł z tofu i smażonymi grzybami. Świeże warzywa zapewniają przyjemną różnorodność. W razie potrzeby dodaj dowolny ulubiony sos.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż chleb na suchej patelni, aż się zarumieni.

Pokrój pomidory w cienkie kliny, a fioletową cebulę w pióra. Drobno posiekaj kapustę.

Pokrój grzyby na talerze i smaż na złoty kolor solą i pieprzem.

Dwie płyty tofu o grubości około 7-10 mm posyp ziołami i usmaż na grillu lub w niewielkiej ilości oleju.

Ułóż kanapki: chleb, jarmuż, liść sałaty, pomidory, tofu, grzyby, cebulę, liść sałaty i chleb.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy