przekąski 17.07.2023

uszy wieprzowe po koreańsku

2 godz. 15 min.
4 porcje
Uszy wieprzowe po koreańsku
Vladimir, stock.adobe.com
0

Okazuje się, że uszy wieprzowe zawierają dużo kolagenu, co oznacza, że potrawy z nich są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. W takim razie przygotujmy dziś ulubione uszy wieprzowe po koreańsku. Aby uzyskać więcej pikanterii, możesz dodać ostrą paprykę lub korzeń imbiru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj uszy gorącą wodą, osusz i dokładnie przypal flamberem.

Zeskrob powierzchnię nożem, zwracając szczególną uwagę na trudno dostępne miejsca.

Opłucz uszy gorącą wodą i przenieś do głębokiego garnka. Gotuj przez 2-2, 5 godziny.

Wyjmij uszy z wody, połóż na talerzu i ostudź.

Pokrój uszy w paski i włóż do miski.

Posyp cukrem, solą, przyprawami i polej gorącym olejem. Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Dodaj czosnek, ocet, sos sojowy, sezam i drobno posiekaną zieloną cebulę, przepuszczoną przez prasę.

Przykryj przekąskę pokrywką i wstaw do lodówki na 4-5 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy