przekąski 22.01.2022

bułka pita z tuńczykiem i warzywami

10 min
2 porcje
Bułka pita z tuńczykiem i warzywami
Okan Budak, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z Tobą moją ulubioną szybką przekąską do pracy lub na piknik. Bułka pita ze świeżymi warzywami i tuńczykiem jest bardzo lekka i niskokaloryczna. Można go bezpiecznie ugotować, nawet jeśli jesteś na diecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj z przyprawami i sokiem z cytryny.

Posiekaj ogórki w plasterki lub paski, a wiśnie pokrój w plasterki.

Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj z ziołami.

Równomiernie rozłóż liście sałaty, warzywa i ryby na chlebie pita z jednej krawędzi i zwiń bułki.

W razie potrzeby możesz je lekko usmażyć, aby uzyskać chrupiącą skórkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy