przekąski 14.04.2022

kanapka ze szpinakiem i guacamole

15 min
4 porcje
Kanapka ze szpinakiem i guacamole
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Dwie rzeczy są tutaj ważne: szpinak powinien być tak świeży, jak to tylko możliwe, a awokado powinno być Dojrzałe. Odmiana awokado możesz wybrać dowolną według własnego gustu. A potem sprawa kilku minut. Radzę najpierw wysuszyć chleb na patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel awokado, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i wszystkie przyprawy w blenderze.

Wysusz chleb na patelni lub grillu.

Połóż umyte i wysuszone liście szpinaku na chlebie.

Na szpinaku ułóż krążki wiśni, a na nich pastę z awokado. Możesz też przykryć szpinakiem i chlebem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy