przekąski 22.01.2022

bułka pita z paluszkami krabowymi i czerwoną rybą

1 godz. 10 min.
2 porcje
Bułka pita z paluszkami krabowymi i czerwoną rybą
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Połączenie paluszków krabowych i solonej czerwonej ryby jest prawie niemożliwe, aby się oprzeć. W tym przepisie nie ma majonezu, więc nie jest też szczególnie kaloryczny. Jest jedna wada-lepiej nie ciąć takiej rolki zbyt cienko, aby się nie rozpadła.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę, paluszki krabowe i pomidory w cienkie paski.

Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj z twarogiem. Dodaj tam sól, pieprz i zmiażdżony czosnek.

Posmaruj chleb pita masą serową i ostrożnie rozłóż nadzienie.

Zwinąć ciasną rolkę, dokręcić w folię i wysłać do lodówki na godzinę.

Zasadniczo taką bułkę można zjeść od razu, ale wtedy nie można jej pokroić. Będzie coś w rodzaju shawarmy kraba.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy