przekąski 06.07.2023

kanapka z tuńczykiem

5 min
2 porcje
Kanapka z tuńczykiem
ilpo, stock.adobe.com
0

Po prostu włóż naczynie do piekarnika, a gospodarstwa domowe już domagają się jedzenia? Zrób szybką kanapkę z tuńczykiem na przekąskę. To zajmuje tylko 5 minut. Do wymienionych składników możesz dodać trochę cebuli i świeżych ziół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz puszkę tuńczyka, spuść płyn.

Przełóż tuńczyka do miski i rozgnieć widelcem.

Pokrój ogórki w kostkę.

Pokrój liść sałaty na ćwiartki.

W misce z tuńczykiem dodaj majonez, ogórki, sól i mielony pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.

Połóż kawałek liścia sałaty na chlebie.

Dodaj nadzienie z tuńczyka, przykryj drugim kawałkiem sałaty i chlebem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy