przekąski 07.02.2022

pieczony zapach

40 min
4 porcje
Smażony zapach
shaiith, stock.adobe.com
0

Smażony zapach to klasyk znany wszystkim miłośnikom napojów chmielowych. Dziś chcę powiedzieć, jak prawidłowo ugotować go w domu. Jest to bardzo łatwe, ale ponieważ ryby są tak małe, istnieje kilka niuansów.

Składniki

  • pachnie - 1 kg
  • mąka - 100 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz zapach i rozłóż na papierowych serwetkach do wyschnięcia.

Jeśli ryba jest większa, radzę usunąć głowę i wypatroszyć. Bardzo mały może być smażony w ten sposób.

Wymieszaj mąkę z przyprawami, włóż do plastikowej torby i przenieś tam zapach. Dobrze wstrząśnij.

Smażyć na oleju roślinnym w jednej warstwie na dużym ogniu przez około 15 minut. Odwróć raz w trakcie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy