przekąski 18.06.2023

julienne z kurczakiem i grzybami w powolnej kuchence

35 min
4 porcje
Julienne z kurczakiem i grzybami w powolnej kuchence
olgavolodina, stock.adobe.com
0

Nie masz ochoty zadzierać z porcjami? Ugotujmy julienne z kurczakiem i grzybami w powolnej kuchence! Składniki są kolejno układane w misce i smażone do połowy ugotowane. Następnie dodaje się starty ser i naczynie piecze się przez kolejne 10 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby, filet z kurczaka i obraną cebulę.

Włącz tryb "smażenie", włóż masło do miski multicookera i rozpuść.

Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby i kontynuuj smażenie przez 10 minut.

Dodaj filety z kurczaka, pieprz i sól. Gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj śmietanę, wymieszaj i posyp startym serem.

Zamknij pokrywkę i włącz tryb pieczenia na 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy