przekąski 22.01.2022

szparagi w boczku z przyprawami

15 min
4 porcje
Szparagi w boczku z przyprawami
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Na pewno widziałeś te piękne szparagi owinięte bekonem w filmach i programach kulinarnych. Wielu z nas nadal uważa to za jakiś złożony i niezrozumiały Składnik. Ale gotuje się nie trudniej niż jakiekolwiek inne warzywo. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij twarde końcówki szparagów – nie są używane do gotowania.

Zagotuj wodę, Wyślij do niej szparagi i gotuj przez 5 minut, a następnie natychmiast przenieś do pojemnika z lodem.

Obficie posyp boczek przyprawami i solą z jednej strony.

Gdy szparagi ostygną, osusz je ręcznikiem papierowym i zawiń plastry boczku przyprawioną stroną do wewnątrz. Małe łodygi można zebrać w małe pęczki.

Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją oliwą z oliwek i szybko podsmaż szparagi ze wszystkich stron, aż boczek się zarumieni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy