przekąski 09.02.2022

forszmak z ziemniakami

45 min
4 porcje
Forshmak z ziemniakami
FomaA, stock.adobe.com
0

Forshmak z ziemniakami to kolejne klasyczne rozwiązanie kuchni żydowskiej i słowiańskiej. Okazuje się jeszcze bardziej satysfakcjonujący i może zastąpić nawet danie główne, jeśli jest podawane z chlebem lub warzywami. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz, grubo posiekaj i gotuj ziemniaki do miękkości. Zetrzyj go na puree z masłem.

Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz jabłka i cebulę.

Przełóż śledzie, jajka, cebulę i jabłko przez maszynkę do mięsa. Wymieszaj wszystko z puree i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy