przekąski 22.01.2022

kanapki ze śledziem i jajkiem

15 min
4 porcje
Kanapki ze śledziem i jajkiem
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Śledź jest popularny nie tylko w kuchni rosyjskiej, ale także w kuchni Bałtyckiej. A także-w krajach północnych, gdzie robienie kanapek i kanapek od dawna stało się osobną sztuką. Proponuję zacząć od tak prostego, ale korzystnego połączenia-z jajkiem i cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opiekaj brązowy chleb na patelni i posmaruj masłem.

Ugotuj jajka na twardo, pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu.

Połóż na wierzchu kawałek śledzia i krążki fioletowej cebuli.

Udekoruj kanapki gałązkami kopru włoskiego.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy