przekąski 15.04.2022

bułki z bakłażanem z halloumi

20 min
4 porcje
Bułki z bakłażanem z halloumi
Magdalena Bujak, stock.adobe.com
0

Haloumi różni się od innych rodzajów sera podwyższoną temperaturą topnienia. Dlatego można go smażyć na patelni lub na grillu, nawet bez panierowania. Mówię Ci, jak zrobić z nim bułki z bakłażana!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz olej, musztardę, balsamiczny, posiekaną kolendrę, czosnek i chili.

Pokrój bakłażana na bardzo cienkie plasterki i usmaż z obu stron.

Pokrój halloumi na kostki i również usmaż.

Zawiń halloumi w bułki z bakłażanem i polej je dressingiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy