przekąski 08.07.2023

pasta z twarogu

10 min
4 porcje
Pasta z twarogu
Ondrej Hajek, stock.adobe.com
0

Twarożek to nie tylko deser, baza do serników, dodatek do sałatek czy samodzielna przekąska na herbatę. Z twarogu możesz również zrobić cudowną pastę. Radzę jeść go z dobrym chlebem pełnoziarnistym lub z chlebami zbożowymi.

Składniki

  • twaróg - 300 g
  • czosnek - 5 ząbki
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • szczypiorek - 2 pióra
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij łodygi od zieleni.

Zmiel zioła i czosnek w blenderze.

Dodaj twaróg i ponownie ubij.

Dopraw pastę do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy