przekąski 19.06.2023

Shawarma warzywna w domu

30 min
4 porcje
Shawarma warzywna w domu
Alex, stock.adobe.com
0

Jeśli zastąpisz majonez chudym sosem, taką przekąskę możesz bezpiecznie zaoferować wegetarianom. Często gotuję shawarmę warzywną w domu. Pomimo braku mięsa nadal okazuje się bardzo sycący.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, ogórki, obraną cebulę i paprykę.

Posiekaj kapustę w paski, posyp solą i pieprzem, lekko zetrzyj.

Wymieszaj kapustę z połową majonezu.

Rozłóż chleb pita, posmaruj pozostałym majonezem.

Ułóż kapustę, paprykę, pomidory, ogórki, cebulę i marchewkę warstwami na jednej krawędzi.

Złóż boki do wewnątrz, zwiń shawarmę i lekko zrumień na grillu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy