przekąski 22.06.2023

bułka jajeczna

15 min
2 porcje
Rolada jajeczna
mnimage, stock.adobe.com
0

Znudzony smażonymi jajkami? Zamiast tego ugotuj bułkę jajeczną! Zwracam uwagę na klasyczny przepis na to wspaniałe danie. Możesz go uzupełnić nadzieniem z sera, bekonu lub świeżych warzyw. Zamiast majonezu dozwolone jest stosowanie sera śmietankowego lub topionego.

Składniki

  • jaja kurze - 5 kawałki
  • majonez - 3 art.
  • Zieleń - kilka gałązek
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozbij jajka do szerokiej miski.

Przygotuj warzywa i drobno posiekaj.

Połącz wszystko w dużej misce, dodaj majonez, mielony pieprz i sól. Nie zaleca się ubijania, dlatego lepiej jest używać zwykłego widelca.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj masłem.

Wlać mieszaninę jajek i piec przez 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 stopni.

Zwiń rolkę, oddzielając ją kolejno od papieru, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy