sałatki 22.01.2022

Olivier ze smażonymi grzybami

35 min
6 porcji
Olivier ze smażonymi grzybami
0

Masz dość klasycznych sałatek? Spróbuj zrobić Oliviera z gotowaną kiełbasą i pieczonymi grzybami. Dzięki tak ciekawemu dodatkowi sałatka będzie lśnić nowymi kolorami. Radzę dodać majonez nieco mniej niż zwykle, w przeciwnym razie okaże się grubszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i cebulę na małe kawałki.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Na patelni rozpuść masło, dodaj cebulę, grzyby i smaż do miękkości.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Kiełbasę, obrane jajka, pikle, ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz zielony groszek, kiełbasę, ziemniaki, marchewkę, jajka, ogórki i smażone grzyby w głębokiej misce.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj zmielony pieprz, sól, majonez i delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Połóż Oliviera na talerzu do serwowania i udekoruj ziołami.

Olivier ze smażonymi grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy