sałatki 22.01.2022

Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską

20 min
4 porcje
Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską
0

Do tego przepisu wybieram marynowane tofu, które nie musi być smażone ani jakoś gotowane. Świetnie komponuje się z kapustą pekińską i grzybami, a marynatę można później wykorzystać jako sos sałatkowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czosnek i grzyby i smaż na zwykłym oleju roślinnym, aż ciecz wyparuje.

Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Grubo posiekaj kapustę pekińską i lekko rozgnieć rękami. Dodaj przyprawy według uznania.

Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj tofu i grzyby do kapusty, posyp orzeszkami ziemnymi i wymieszaj sałatkę.

Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Skrop go aromatycznym olejem sezamowym.

Sałatka z tofu, grzybami i kapustą pekińską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy