przekąski 22.01.2022

bułki z krewetkami i łososiem

40 min
4 porcje
Bułki z krewetkami i łososiem
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Jeśli nie możesz wybrać, które bułki lubisz najbardziej, z krewetkami lub łososiem-możesz połączyć te składniki. Okazuje się bardzo smaczny, a także satysfakcjonujący. Takie bogate nadzienie podbije nawet wybrednych koneserów kuchni japońskiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj ryż i gotuj, aż całkowicie go wchłonie.

Dopraw ryż octem z cukrem i solą i pozostaw pod przykryciem.

Ubij jajko. Zanurz w nim obrane krewetki i zwiń je w bułkę tartą. Podsmaż na patelni.

Pokrój ogórek w cienkie paski, a rybę w paski.

Na arkuszach nori ułóż warstwę ryżu, nie sięgając do krawędzi. Lekko zwilż krawędź.

Po drugiej stronie równomiernie rozprowadź nadzienie i dodaj trochę kawioru.

Przekręć rolki za pomocą maty i pokrój nożem nasączonym wodą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy