przekąski 30.06.2023

pasztet z czerwonej ryby

30 min
4 porcje
Pasztet z czerwonej ryby
alinakho, stock.adobe.com
0

Kiedy znudzą się Klasyczne pasztety mięsne, proponuję dodać trochę różnorodności. Taki pasztet z czerwonej ryby może zaimponować nawet smakoszom. Jest bardzo smaczny, a ponadto zdrowy. I jest bardzo prosty w przygotowaniu. Czego jeszcze potrzebujesz?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.

Dodaj pokrojoną czerwoną rybę i smaż przez kolejne 5 minut.

Dopraw i wlej śmietanę. Smażyć, aż śmietana odparuje.

Zmiel wszystko w blenderze z miękkim masłem.

Skrop pasztet sokiem z cytryny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy