przekąski 30.06.2023

pasztet z wątroby Jelenia

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z wątroby Jelenia
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Pasztet to nie tylko prosty, codzienny dodatek do kanapek, ale także wyśmienity przysmak. Wszystko zależy od tego, z czego go ugotować. Na przykład ta opcja z wątroby Jelenia zachwyci nawet doświadczonych smakoszy i koneserów kulinarnych eksperymentów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę, pokrój w paski i usmaż na patelni. Zachowaj wyróżniający się sok.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i podsmaż osobno.

Ugotuj jajka na twardo. Obierz jabłko.

Przełóż wszystkie składniki z czosnkiem i miękkim masłem przez maszynkę do mięsa.

Dopraw pasztet i doprowadź do pożądanej konsystencji, dodając koniak i sok z wątroby.

Pozostaw pasztet w lodówce na co najmniej noc.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy