przekąski 29.06.2023

galaretka w powolnej kuchence

4 godz. 10 min.
8 porcji
Galaretka w powolnej kuchence
robert6666, stock.adobe.com
0

Długo wahałem się przed gotowaniem galaretki w powolnej kuchence. Okazało się, że jest to bardzo wygodne. Oczywiście z znanych powodów nie jest możliwe gotowanie bulionu w dużych porcjach. Ale uważam, że to nawet dobra rzecz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka wołowe i skrzydło z indyka, włóż do miski wolnowaru.

Wlej wodę, zamknij pokrywkę i aktywuj program "gaszenie" na 4 godziny.

Po 3 godzinach dodaj marchewkę i obraną cebulę do bulionu.

Po sygnale wyjmij mięso na talerz i odłóż na bok do ostygnięcia.

Cebulę wyrzucić, marchewkę pokroić na małe kawałki.

Odcedź bulion, wlej do miski wolnowaru, dodaj sól i pieprz. Gotuj przez 2 minuty w programie "zupa".

Oddziel mięso od pestek i drobno posiekaj.

Włóż mięso i kawałki marchwi do przygotowanych pojemników.

Napełnij bulionem i umieść w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy