przekąski 02.07.2023

bułka pita z paluszkami krabowymi i ogórkiem

15 min
4 porcje
Bułka pita z paluszkami krabowymi i ogórkiem
Anzhela, stock.adobe.com
0

Bułki pita można łatwo pokroić na porcje, dzięki czemu są łatwe do podania. Dlatego bardzo często przygotowuję je na świąteczny stół, na każdą okazję i z różnymi nadzieniami. Jedną z moich ulubionych kombinacji są paluszki krabowe z ogórkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka i zetrzyj.

Drobno posiekaj paluszki krabowe, duży ogórek i warzywa.

Posmaruj chleb pita serem śmietankowym lub twarogowym.

Włóż nadzienie, uformuj bułkę, dokręć w folię i wyślij do lodówki na godzinę.

Pokrój bułkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy