przekąski 12.04.2023

Bruschetta z awokado i krewetkami

20 min
2 porcje
Bruschetta z awokado i krewetkami
0

Bruschetta z awokado i krewetkami to niesamowite w smaku i szybkie śniadanie, przekąska lub przekąska na wakacje. Niesamowite połączenie chrupiącego chleba, awokado z czosnkiem i owoców morza sprawia, że to danie jest bogate i bardzo smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bagietkę i usmaż na patelni na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Bruschetta z awokado i krewetkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zmiksuj awokado, czosnek, majonez w blenderze. Dodaj skórkę z cytryny i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Dobrze wymieszaj.

Bruschetta z awokado i krewetkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Krewetki smażyć na oliwie z oliwek przez 2 minuty z każdej strony.

Bruschetta z awokado i krewetkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połóż awokado na kawałku chleba, posyp krewetkami i udekoruj plasterkiem cytryny. Jeśli lubisz ostrzejszą bruschettę, natrzyj ją czosnkiem przed podaniem.

Bruschetta z awokado i krewetkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy