pieczenie 29.03.2022

ciasto jagodowe

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ciasto jagodowe
Anzhela, stock.adobe.com
0

Ciasto jagodowe jest ulubieńcem wszystkich. Istnieją nawet wersje przepisów w Anglii i Ameryce. I podzielę się doskonałą sprawdzoną opcją na kefirze. Radzę wziąć świeże jagody, więc nie przegap sezonu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste. Dodaj kefir z sodą i ponownie ubij.

Dodaj stopione masło i jeszcze raz ubij.

Dodaj dżem do ciasta, wymieszaj i stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę.

Na koniec dodaj jagody i wlej ciasto do formy.

Piecz ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy