przekąski 06.03.2023

Gruzińskie phali z zielenią

30 min
4 porcje
Gruzińskie phali z ziołami
0

Phali z zieleni natychmiast przyciągają uwagę jednym z ich żywych kolorów. A dzięki orzechom i przyprawom w składzie smak robi wrażenie nie mniej. Podczas serwowania wolę ozdobić te Gruzińskie kulki ziarnami granatu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj szpinak we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, wrzuć do durszlaka i osusz na papierowych ręcznikach.

Gruzińskie phali z ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj cebulę, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki i chili.

Gruzińskie phali z ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przełóż szpinak z orzechami przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Gruzińskie phali z ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj przyprawy i ocet winny i uformuj kulki.

Gruzińskie phali z ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy