desery 17.07.2023

gorące lody

15 min
2 porcje
Gorące lody
Konstiantyn Zapylaie, stock.adobe.com
0

W skarbonce niezwykłych deserów, którymi można zaskoczyć tych, którzy są przyzwyczajeni do każdego słodyczy, zdecydowanie trafiają gorące lody. Tak, nie tylko gorące, ale smażone. Początkowo ta uczta przyszła do nas z kuchni azjatyckiej, po drodze przeżywając wiele zmian receptury. Złap sprawdzony przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Uformuj lody w kulki i zwiń w płatki kokosowe.

Zanurz w ubitym jajku, a następnie dobrze zwiń w mieszance płatków zbożowych i bułki tartej.

Smaż lody w głębokim tłuszczu przez 15-20 sekund i ułóż na papierowych serwetkach, aby usunąć tłuszcz.

Wyślij deser na 15-20 minut do lodówki i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy