desery 22.01.2022

klasyczny przepis na sernik

35 min
10 porcji
Klasyczny przepis na sernik
Ruslan Mitin, stock.adobe.com
0

Zgodnie z klasycznym przepisem sernik należy przygotować bez miksera. Nawet masę serową należy dokładnie wymieszać, aby nie powstały bąbelki. Dzięki takim subtelnościom uzyskuje się naprawdę pyszne desery.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść kruche ciasteczka i masło pokrojone na kawałki w misce blendera.

Zmiel wszystko razem, aż będzie gładkie.

Umieść powstałą masę w przygotowanej formie, mocno ubijając dno i tworząc niskie boki.

Wyślij przedmiot do piekarnika na 10 minut.

Delikatnie wymieszaj ser z cukrem pudrem.

Dodaj wanilinę, jajka i schłodzoną śmietanę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Wlej gotową mieszaninę do ciasta i spłaszcz.

Piecz sernik przez 1 godzinę w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni.

Gotowy sernik można ozdobić jagodami, owocami i liśćmi mięty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy