desery 13.07.2023

lody Gorgonzola

15 min
4 porcje
Lody z gorgonzoli
Sana, stock.adobe.com
0

Koneserzy włoskich serów zdecydowanie powinni spróbować lodów Gorgonzola. Nie, Nie musisz iść po niego do najbliższej restauracji. Możesz przygotować oryginalny deser w domu. Wszystkie proporcje i wskazówki są dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij żółtka z cukrem na puszystą białą masę.

Dodaj schłodzoną śmietanę, mleko, wanilinę i ubijaj wszystko razem przez kolejne 2 minuty.

Rozpuść oba rodzaje sera osobno w łaźni wodnej.

Wlej masę serową do głównego półfabrykatu i dobrze wymieszaj.

Włóż do przygotowanej formy i wstaw do zamrażarki na 6 godzin. Przez pierwsze 2 godziny co 30 minut wyjmuj lody z lodówki i mieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy