desery 13.07.2023

lody z awokado

15 min
2 porcje
Lody z awokado
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Awokado jest często używane we współczesnym gotowaniu. Dodaje się go głównie do sałatek, sosów i układa w plastry na kanapkach. Okazuje się, że możesz nawet zrobić lody z awokado. Przepis jest prosty i powiem ci to teraz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel miętę, zalej wrzącą wodą i odłóż na bok na 10 minut.

Odcedź, przetrzyj miętę przez sito.

Awokado przekrój na pół, obierz i pestki.

Umieść miąższ awokado w misce blendera, dodaj sok z limonki, miód, śmietanę i półfabrykat miętowy. Ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Włóż powstałą masę do formy i włóż do zamrażarki na 6 godzin. Przez pierwsze trzy godziny co 40 minut wyjmuj lody z zamrażarki i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy