desery 19.08.2022

sernik dyniowy w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sernik dyniowy w powolnej kuchence
hiro cafe, stock.adobe.com
0

Sernik dyniowy pewnie łączy wszystko, co najlepsze na raz. Jasny kolor, bogaty aromat, wyrazisty smak,a także korzyści. I oczywiście istnieją różne sposoby jego przygotowania. Na przykład, jak oprzeć się takiemu przepisowi w powolnej kuchence?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyłóż miskę wolnowaru pergaminem i ułóż kawałki prażonych orzechów.

Zmiksuj dynię blenderem.

Ubij twarożek, śmietanę, cukier, semolinę, przyprawy i żółtka za pomocą blendera. Dodaj dynię i ponownie ubij.

Ubij osobno białka ze szczyptą soli do stojaka na szczyty i wymieszaj z twarogiem łopatką.

Wlej wszystko do miski wolnowaru i włącz tryb "pieczenia" na godzinę.

Następnie przez kolejne 20 minut włącz tryb "Ogrzewanie".

Schłodzić sernik bezpośrednio w misce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy