desery 17.08.2022

śmietana z miodem i orzechami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z miodem i orzechami
kcuxen, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz oryginalnego, ale prostego deseru, zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu! Śmietana z miodem i orzechami to niesamowicie pyszne domowe ciasto. Pamiętaj tylko, że alergicy powinni być bardziej ostrożni.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem i miodem.

Posiekaj orzechy i wymieszaj z resztą suchych składników.

Połącz obie mieszanki i dokładnie wymieszaj ciasto.

Podziel go na 4 części i piecz cienkie ciasta przez 10-15 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Ubij składniki kremu, aż będą puszyste.

Gdy ciasta ostygną, Zbierz śmietanę i wyślij do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy