desery 22.07.2023

Sernik malinowy

40 min
6 porcji
Sernik malinowy
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Deser z twarogu stał się ostatnio niezwykle popularny. Jest sprzedawany w sklepach, oferowany w kawiarniach, a wielu z powodzeniem gotuje w domu. Więc dzisiaj spróbujemy swoich sił, przygotowując sernik malinowy. Powiem od razu: nie ma w tym nic skomplikowanego.

Składniki

dla podstawy:
do warstwy twarogowej:
dla warstwy malinowej:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.

Dodaj cukier waniliowy, mleko, stopione masło i wymieszaj.

Umieść powstałą masę na dnie przygotowanej formy, lekko ubijając. Pamiętaj, aby uformować wysokie i wystarczająco grube boki. Umieść przedmiot w lodówce na 30-40 minut.

Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.

Połącz twaróg, śmietanę i cukier puder.

Dodaj półfabrykat z żelatyną i dobrze ubij mikserem.

Umieść w formie na podstawie ciastek i spłaszcz.

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i odstawić na 5-10 minut.

Połowę malin wymieszać z cukrem i zmielić w blenderze.

Dodaj półfabrykat z żelatyną i wymieszaj.

Połóż na wierzchu warstwy twarogu i spłaszcz. Udekoruj sernik pozostałymi malinami i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy