desery 18.08.2022

Sernik Truskawkowy

2 godz. 0 min.
4 porcje
Sernik Truskawkowy
Karina Klaczuk, stock.adobe.com
0

Klasyczny sernik serowy jest dobry, ale dlaczego nie dodać koloru i różnorodności. Tym razem proponuję przygotować deser truskawkowy na bazie świeżych jagód. Ale truskawki muszą być dojrzałe i słodkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel herbatniki, masło i kakao, aż będą gładkie, i utrmababy bazę do formy.

Przetrzyj truskawki przez sito lub zmiel blenderem.

Oddziel białka i ubij na szczyty.

Ubij wszystkie pozostałe składniki, aż będą gładkie.

Łopatką wymieszaj przecier truskawkowy, a następnie białka.

Wlej masę na podstawę i umieść formę sernika na blasze do pieczenia z wodą.

Piecz przez około 80 minut w piekarniku o temperaturze 160 stopni.

Pozostaw na kolejną godzinę w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiami.

Gdy sernik ostygnie, dokręć go folią i włóż na noc do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy