desery 22.01.2022

jabłko Marshmallow z agarem agarowym

30 min
14 porcji
Jabłko Marshmallow z agarem agarowym
prohor08, stock.adobe.com
0

Wśród wszystkich deserów pianki są szczególnie popularne. Delikatny i przewiewny, wygląda jak mała chmura. Nie wszyscy wiedzą, że można go łatwo przygotować w domu. I to jest zaskakująco proste. Dzielę się przepisem na pianki jabłkowe z agarem agarowym!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na głębokiej patelni wymieszaj agar-agar z wodą.

Na małym ogniu doprowadzić masę do wrzenia. Powinieneś uzyskać gęstą żelową konsystencję.

Dodaj cukier cienkim strumieniem i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając.

Oddzielnie wymieszaj białka i mus jabłkowy, ubij wszystko mikserem, aż będzie gęste.

Kontynuując pracę miksera, delikatnie wprowadź syrop agarowo-agarowy. Ubijaj na wysokich obrotach przez kolejne 4 minuty.

Przenieś masę do worka do szprycowania i umieść na pergaminie.

Suszyć pianki przez 6-8 godzin w temperaturze pokojowej. Ostrożnie zdejmij i sklej połówki razem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy