sosy 22.01.2022

domowy majonez z jajkami przepiórczymi

10 min
4 porcje
Domowy majonez z jajkami przepiórczymi
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Nawet wśród nowoczesnej gamy produktów bardzo trudno jest znaleźć majonez idealny do smaku i gęstości. O wiele łatwiej jest przygotować go samodzielnie. Opowiadam przepis na domowy majonez na jajach przepiórczych!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozbij jajka przepiórcze do głębokiej miski.

Dodaj sól, cukier i ubij blenderem przez 2-3 minuty.

Kontynuując ubijanie, dodaj musztardę i sok z cytryny.

Po 3 minutach wlej oliwę z oliwek w cienkim strumieniu. Ubijaj, aż masa zgęstnieje. Zwykle zajmuje to około minuty.

Przenieś majonez do sosjerki i udekoruj listkiem pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy