Ketchup zawsze dodaje potrawie dodatkowego akcentu smakowego. Zwłaszcza jeśli jest to jakiś niezwykły keczup z ciekawymi dodatkami. Na przykład taki przepis z jabłkami i śliwkami. Uzyskuje jeszcze bardziej wyrazisty słodko-kwaśny smak.
Składniki
- pomidory - 3 kg
- jabłka - 500 g
- śliwki - 300 g
- papryka - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- sól - 1.5 art.
- cukier - 4 art.
- mielona kolendra - 1 CZ. l.
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa i owoce i gotuj razem przez około 1.5 godziny na małym ogniu, mieszając.
Zmiel masę blenderem i w razie potrzeby przetrzyj przez sito.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i ponownie zagotuj keczup.
Gotuj przez około pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy