sosy 24.05.2023

keczup z jabłkami i śliwkami

2 godz. 30 min.
4 porcje
Ketchup z jabłkami i śliwkami
Fabio Balbi, stock.adobe.com
0

Ketchup zawsze dodaje potrawie dodatkowego akcentu smakowego. Zwłaszcza jeśli jest to jakiś niezwykły keczup z ciekawymi dodatkami. Na przykład taki przepis z jabłkami i śliwkami. Uzyskuje jeszcze bardziej wyrazisty słodko-kwaśny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój wszystkie warzywa i owoce i gotuj razem przez około 1.5 godziny na małym ogniu, mieszając.

Zmiel masę blenderem i w razie potrzeby przetrzyj przez sito.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i ponownie zagotuj keczup.

Gotuj przez około pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy