Najbardziej nieoczywisty i jednocześnie bardzo smaczny kwas chlebowy to kwas z kawy rozpuszczalnej. Oprócz tego, że jest niesamowicie oryginalny, ożywia i tonizuje przyjemny bonus. Idealny napój na gorące letnie dni.
Składniki
- woda - 3 L
- kawa rozpuszczalna - 1 art.
- kwas cytrynowy - 7 g
- cukier - 210 g
- suche drożdże - 4 g
- rodzynki - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej wodę do 30-40 stopni.
Rozpuść w nim cukier, kawę, kwas cytrynowy, a na końcu drożdże.
Przykryj słoik i pozostaw w ciepłym miejscu na 3-4 godziny.
Butelkuj kwas chlebowy i dodaj rodzynki.
Pozostaw butelki na noc w temperaturze pokojowej i włóż do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy