napoje 12.06.2023

kwas chlebowy z kawy rozpuszczalnej

20 min
4 porcje
Kwas chlebowy z kawy rozpuszczalnej
koromelena, stock.adobe.com
0

Najbardziej nieoczywisty i jednocześnie bardzo smaczny kwas chlebowy to kwas z kawy rozpuszczalnej. Oprócz tego, że jest niesamowicie oryginalny, ożywia i tonizuje przyjemny bonus. Idealny napój na gorące letnie dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej wodę do 30-40 stopni.

Rozpuść w nim cukier, kawę, kwas cytrynowy, a na końcu drożdże.

Przykryj słoik i pozostaw w ciepłym miejscu na 3-4 godziny.

Butelkuj kwas chlebowy i dodaj rodzynki.

Pozostaw butelki na noc w temperaturze pokojowej i włóż do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy