napoje 11.04.2023

Kawa po bawarsku

10 min
1 porcja
Bawarska Kawa
Kuzmick, stock.adobe.com
0

Z pojęciem kawy po bawarsku często pojawia się zamieszanie związane z deserem na bazie espresso o tej samej nazwie. Proponuję zostawić deser na inną okazję, a dziś przygotujemy aromatyczną bawarską kawę w domu. Dzielę się klasycznym przepisem na napój.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej syrop czekoladowy do dzbanka (lub innego mleczarza tego rodzaju), wlej 150 ml gorącej (około 80°C) wody i porcję świeżo parzonego espresso. Wymieszać.

Włóż plasterek cytryny do przezroczystego kubka lub szklanki i wlej mieszankę czekoladowo-kawową.

Udekoruj gotowy napój w razie potrzeby kawałkami czekolady.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy