napoje 03.06.2023

kwas chlebowy z kawą po astrachańsku

20 min
4 porcje
Kwas chlebowy z kawą po astrachańsku
Natalya, stock.adobe.com
0

Takie ciekawe przepisy były przekazywane w rodzinie z pokolenia na pokolenie. Ale teraz wszyscy mamy internet i nieograniczona przestrzeń pomysłów jest dostępna dla wszystkich. Na przykład dzisiaj chcę podzielić się z wami pięknym kwasem z kawą w stylu Astrachańskim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść kawę, cukier i drożdże w ciepłej wodzie.

Dodaj rodzynki. Wlej wszystko do słoika i przykryj gazą.

Pozostaw kwas chlebowy w cieple przez 5-6 godzin.

Odcedź, butelkuj i pozostaw na noc w temperaturze pokojowej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy