
W sernikach na mące ryżowej najważniejsze jest wyraźne przestrzeganie proporcji. Taka mąka zachowuje się w cieście zupełnie inaczej niż mąka pszenna. Dlatego nawet niewielkie odchylenia mogą mieć wpływ na wynik, który ostatecznie uzyskasz.
Składniki
- twaróg (5%) – 300 g
- mąka ryżowa - 60 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- substytut cukru - 1 art.
- wanilina - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 4 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj trzepaczką twarożek, jajko, wanilinę i substytut cukru.

Dodaj przesiany proszek do pieczenia, a następnie mąkę ryżową. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Zwiń małe kulki, zwiń je w mąkę ryżową i spłaszcz w sernikach o grubości 1,5-2 cm.

Smaż je z obu stron na złoty kolor.

W razie potrzeby wyślij serniki na 5 minut do piekarnika w 180 stopniach.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy