galaretka brzoskwiniowa

25 min
10 porcji
Galaretka z brzoskwiń
Lsantilli, stock.adobe.com
0

Uwielbiam brzoskwinie! Szukając idealnego przepisu na ich konserwację, wypróbowałem wiele różnych opcji. Naprawdę podobało mi się gotowanie galaretki z brzoskwiń. Najpierw siekam je w blenderze, a następnie gotuję z cukrem. Żelatyna jest dodawana na samym końcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać wodą i pozostawić na 15 minut do spęcznienia.

Brzoskwinie opłucz, obierz i pestki.

Umieść kawałki brzoskwiń w misce blendera i posiekaj.

Dodaj cukier i gotuj przez 10 minut.

Zdejmij patelnię z ognia, dodaj żelatynę i wymieszaj.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą galaretką, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy