grzybowa mieszanka grzybów z kapustą na zimę

2 godz. 30 min.
4 porcje
Grzybowa mieszanka grzybów z kapustą na zimę
0

Moim ulubionym preparatem z grzybami na zimę jest solanka. Dziś proponuję ugotować go z kapusty i grzybów miodowych. Po prostu niesamowite połączenie, a jednocześnie doskonała odpowiedź na pytanie, co zrobić z obfitym połowem grzybów w szczycie sezonu. Przepis jest bardzo prosty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby miodowe przez 15-20 minut we wrzącej wodzie.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.

Dodaj kapustę i trochę wody i gotuj wszystko razem przez pół godziny.

Dodaj pozostałe składniki oprócz octu i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny.

Wlej ocet i wrzuć mieszankę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy