kompot z czerwonej porzeczki z pomarańczą i miętą na zimę

20 min
24 porcje
Kompot z czerwonej porzeczki z pomarańczą i miętą na zimę
Svetlana, stock.adobe.com
0

Co jest lepszego niż aromatyczny kompot domowy? Rozweseli w ponury zimowy dzień i zachwyci przyjemnym smakiem. Przepisów na ten wspaniały napój jest wiele. Dziś proponuję zrobić kompot z czerwonej porzeczki z pomarańczą i miętą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą i pokroić razem ze skórką.

Umyj czerwone porzeczki i miętę pod bieżącą wodą.

Umieść pomarańcze, miętę i czerwone porzeczki w wysterylizowanych słoikach, zajmując nie więcej niż połowę objętości.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 30 minut.

Odcedź do garnka i gotuj przez 3 minuty.

Wlej cukier i kwas cytrynowy do słoików.

Wlej wrzącą wodę, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy