kawior z grzybów miodowych na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 0 min.
10 porcji
Kawior z grzybów miodowych na zimę przez maszynkę do mięsa
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

To danie jest lubiane przez wszystkich: grzybiarzy, gospodynie domowe, a nawet kapryśnych gości. Apetyczny kawior z grzybów miodowych jest przygotowywany przez maszynę do mięsa, dzięki czemu konsystencja jest idealna. Można go zawinąć w naleśniki, posmarować chlebem lub grzankami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby miodowe dokładnie opłucz, umieść w głębokim rondlu, zalej zimną wodą i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 5-7 minut i wrzuć do durszlaka.

Przełóż marchewki, obraną cebulę i lekko schłodzone grzyby przez maszynę do mięsa.

Cebulę z marchewką smażyć na oleju przez 10 minut.

Dodaj grzyby miodowe, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj pozostałe przyprawy, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy