ormiańska adżika na zimę

20 min
10 porcji
Ormiańska adżika na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Ta opcja różni się od tradycyjnych przepisów dużą ilością czosnku i pachnących zieleni. Z tego powodu smak Ormiańskiej adżiki jest świeższy i bogatszy. Podawaj z mięsem, grillowanym serem i po prostu z plasterkiem cienkiego chleba pita.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj natkę pietruszki, kolendrę, pomidory i obraną paprykę.

Posiekaj ostrą paprykę i obrany czosnek w blenderze

Połącz wszystko w rondlu, dodaj chmiel suneli i sól.

Gotuj przez 10 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącą adjiką, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy