pierwsze dania 22.01.2022

zupa grochowa z pieczonymi pieczarkami

1 godz. 45 min.
6 porcji
Zupa grochowa
0

Masz dość zamawiania jedzenia? Przygotuj puree z groszku z pieczarkami. To tylko na pierwszy rzut oka wydaje się, że danie jest skomplikowane. W rzeczywistości jest zaskakująco prosty w przygotowaniu. Przeczytaj przepis, Zbierz wszystkie niezbędne produkty i zacznij.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze spłucz groszek, zalej zimną wodą i pozostaw na 2 godziny.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wrzuć groszek do durszlaka, ponownie spłucz i wlej do gotującego się bulionu. Gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój pieczarki, obraną cebulę i ziemniaki.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj pieczarki i groszek ziela angielskiego zmiażdżony rączką noża. Kontynuuj pieczenie, aż cała wilgoć wyparuje.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Weź trochę grzybów do dekoracji, resztę wlej do garnka z groszkiem. Dodaj ziemniaki i gotuj przez 10 minut.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdejmij patelnię z ognia, ostudź przez kilka minut, a następnie zmiel masę blenderem zanurzeniowym.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Włóż zupę do ognia, soli, pieprzu i podgrzewaj przez 3 minuty na małym ogniu.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Podczas serwowania dodaj smażone grzyby do talerza, a także możesz trochę udekorować dowolną zielenią.

Zupa grochowa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy