cukinia z fasolą na zimę

1 godz. 15 min.
5 porcji
Cukinia z fasolą na zimę
0

Szukasz ciekawej opcji pysznego przygotowania warzyw? Wtedy jesteś na dobrej drodze. Z przyjemnością opowiadam przepis na przepyszną cukinię z fasolą. Spróbuj ugotować raz, a to danie pozostanie w Twoim menu przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę przez 4-6 godzin.

Wrzuć do durszlaka, opłucz, włóż do garnka z czystą wodą i gotuj przez 40 minut.

Pokrój cukinię, marchewkę i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut.

Dodaj cukinię, fasolę, sól i przyprawy.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z odrobiną wywaru, który pozostał po fasoli.

Wlej do garnka z warzywami i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet, delikatnie wymieszaj i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy