kompot z zielonych gruszek na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kompot z zielonych gruszek na zimę
Roman Ivaschenko, stock.adobe.com
0

Z przyjemnością dzielę się przepisem na kompot z zielonych gruszek! To dobra opcja dla tych, którzy lubią umiarkowanie słodkie napoje o lekkim, ale wyraźnym smaku. Ponadto całkiem możliwe jest wysłanie nieco niedojrzałych owoców do kompotu, które po prostu nie są szczególnie smaczne.

Składniki

  • Gruszka (zielony) – 600 g
  • cukier - 300 g
  • woda - 2-3 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz gruszki i włóż do czystych, suchych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 20 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier i zagotuj.

Napełnij gruszki i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy